Op zaterdag 28 september start op het Muziekatelier Alkmaar de nieuwe cursus “Muziek voor kinderen 1”. “Muziek voor kinderen” is bedoeld voor leerlingen van groep 3 t/m 5 van de basisschool, als algemene muzikale vorming.

Ook zijn de lessen geschikt als voorbereiding voor kinderen die een instrument willen gaan bespelen. 

Tijdens de cursus gaan we o.a. met behulp van instrumenten zoals een klokkenspel en blokfluit noten leren lezen. We gaan veel liedjes zingen en spelen, en meespelen met ritme instrumenten zoals de cajon. Omdat de groepjes niet groter zijn dan 6 kinderen is er ruimte voor veel persoonlijke aandacht.

“Muziek voor Kinderen 1” bestaat uit een serie van 15 muzieklessen en wordt in januari gevolgd door “Muziek voor Kinderen 2” . In deze vervolgcursus maken de kinderen ook kennis met alle instrumenten van het Muziekatelier Alkmaar. Aan het einde van de 15 lessen geven de leerlingen een presentatie voor de ouders.

  • Leeftijd:     groep 3 t/m 5 van de basisschool
  • Kosten:      € 130
  • Start:         zaterdagochtend 28 september, 11.00 – 11.45 uur
  • Docente:   Roos Zoetemeijer

Voor deze cursus kun je een proefles volgen op zaterdag 21 september van 11.00 – 11.25 uur.

Inschrijven voor de cursus of de proefles kan via roos@muziekatelieralkmaar.nl

Inschrijven

Het Muziekatelier Alkmaar maakt regelmatig foto- en videoreportages van cursussen, voorstellingen en overige activiteiten, georganiseerd door het Muziekatelier. Deze reportages kunnen worden gebruikt voor les- en publiciteitsdoeleinden. Met het insturen van dit inschrijfformulier verklaart u akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. U kunt echter bezwaar aantekenen tegen dit automatische akkoord. Het Muziekatelier Alkmaar zal zich dan inspannen om publicatie te voorkomen.